miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi Mi5 Tanıtım Tarihi 24 Şubat Olarak Doğrulandı.

Xiaomi Mi5 Tanıtım Tarihi 24 Şubat Olarak Doğrulandı.


Çinli şirket Xiaomi gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonunu gelecek ay tanıtmaya hazırlanıyor. Bunun öncesinde farklı kaynaklardan çeşitli dedikodular akmaya devam ediyor.

Xiaomi, 24 Şubat tarihinde düzenleyeceği basın toplantısıyla Xiaomi Mi5’e resmiyet kazandıracağını açıklamıştı. Xiaomi, 26 Ocak tarihinde Mi5 tanıtımı ile ilgili bilet satışları ve kurallar hakkında daha fazla bilgi vereceğini de kaydetmişti.
Yüksek talebe bağlı olarak Xiaomi, gelecek ay Çin’de düzenleyeceği etkinlik gibi önemli şirket etkinliklerine herkesin katılması için fazla sayıda bilet satışı gerçekleştiriyor.

Xiaomi Mi5, şirketin uzun zaman sonra çıkacak yeni Android telefonu olacak. En son üst sınıf Android telefonu Ağustos 2014’te çıkan Xiaomi Mi4 olmuştu.
Görünüşe göre, Xiaomi Snapdragon 810 işlemci barındıran bir amiral gemisi akıllı telefon çıkarmak istemedi, çünkü birçok müşteri bu işlemciyi taşıyan akıllı telefonların aşırı şekilde ısındığından şikayet ediyordu.
Xiaomi’yi gelecek nesil amiral gemisi telefonunu çıkarmak için 2016’nın ilk çeyreğine kadar beklemeye iten bir diğer faktör Qualcomm’un gelecek nesil işlemcisi Snapdragon 820 olmuş olabilir. Bu işlemci yılın ilk yarısı itibarıyla mobil cihazlarda yer almaya başlayacak.

Bununla birlikte, Xiaomi fanları Çinli şirketin amiral gemisi telefonu Mi5’in sahip olacağı ve onun diğer akıllı telefonların arasından sıyrılmasını sağlayacak teknik özellikleri merak ediyor.

Dedikodulara göre, Xiaomi Mi5’te 5.2 inç, Quad HD (2560 x 1440) piksel çözünürlüklü ekran, 16 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera bulunacak.

Ayrıca Xiaomi Mi5’te Qualcomm Snapdragon 820 işlemcinin yanında Adreno 530 grafik işlemci birimi ve 4 GB RAM bulunacak. Akıllı telefonda 3600 mAh kapasiteli pil ve parmak izi okuyucusunun da yer alacağı belirtiliyor.

Kaynak: Weibo
Benzer Yayınlar

0 yorum: