miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi Ve Microsoft İşbirliği İle Windows 10 Android ROM'u Gözüktü!

Xiaomi Ve Microsoft İşbirliği İle Windows 10 Android ROM'u Gözüktü!

Daha önce söylentiler olarak ortaya çıkan, fakat detayları bilinmeyen Android işletim sistemine sahip telefonlarda Windows Phone keyfinin gerçek olmasına çok az kaldı!

Resmi açıklamanın WinHEC konsefansında ortaya çıkan Xiaomi ve Microsoft işbirliğiyle hazılanan Windows 10 Android ROM'u için pilot cihaz olarak Xiaomi Mi4 seçilmiş.



Şimdi ise Miui forumlarında detaylandırılan bu durum kesinleşmiş oldu. Fakat bazı değişiklikler ile.

Miui forumlarında ROM olacağı şeklinde detaylar verilen bilgilerin, Xiaomi Çin tarafından paylaşılan videoda işin aslının direkt olarak Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü'nün işletim sistemi olarak eklendiği görülü yor. (Örn. Windows Store)



Bu sebeple Microsoft'un sadece Lumia ailesi ve bazı antlaşmalar yaptığı firmalara ait WP telefonların dışında isteyen Android kullanıcısının Windows Phone platformuna geçişini sağlayabilecek.

Şu anda net detaylar belli olmasa da pilot cihaz olarak seçilen Xiaomi Mi4'e ait görsellerin yanı sıra bir de videosunun yayınlanması, ROM yerine OS olarak geleceği düşüncesini kuvvetlendiriyor.



Fakat hala Android tabanlı bir Windows ROM olma ihtimalinin de olduğunu düşündüğümüzde Windows Store'un bulunması bu düşünceyi bozmakta. (Android ROM olsa Windows Store'a erişim yapılabilmesi ilginç olur du)

Yani buradan bir akıl yürütme yaparsak ilerleyen zamanlarda Xiaomi-Microsoft işbirliğinde Xiaomi telefonlarını satın alan kullanıcılara Windows Phone ya da Android arasında seçim şansı, sonradan da diğer işletim sistemine geçebilme kolaylıkları tanınacak gibi duruyor.

Daha sonra özellikle XDA'daki zehir gibi geliştiriciler de bu durumu kısa süre içerisinde direkt olarak diğer Android cihazlarına uygulanabilir hale getirebileceğini düşünmekteyim.

Hala daha ihtimallerin bulunduğu bu durumda resmi olarak çıkmasını ve neler olacağını beklemek en doğrusu olacaktır.
 

Sizler de bu Microsoft'un hamlesi hakkındaki düşüncelerinizi ve ROM olarak mı yoksa flashlana bilir ve seçilebilir bir işletim sistemi olarak mı lanse edileceği fikrinizi yorum atarak bizler ile paylaşabilir siniz.
Benzer Yayınlar

1 yorum:

avatar

Bence bu MS Windows 10 Mobile olarak bir işletim sistemi gelse daha iyi olur ben mesela MI 4S alacağım çok iyi olur windows mobile'yi sevdiğim için MI 4S alacağım.

Saygılarımla Mutlu ÇAKAR...