miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi Mi Note 2 Hakkında Yeni Bilgiler Geldi.

Xiaomi Mi Note 2 Hakkında Yeni Bilgiler Geldi.


Xiaomi bu yıl Mi 5 akıllı telefonları ile büyük bir ilgi görüyor fakat görünüşe bakılırsa Çin merkezli üreticinin üst seviye akıllı telefon pazarında farklı planları da var. Normal boyutlardaki amiral gemi ailesini Mi 5 serisi altında duyuran firma, şimdi de phablet boyutlarında üst seviye akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanıyor. 
Xiaomi,  2015 yılında phablet segmentinde Mi Note modeli ile ilgi görmüştü. Şirket şimdi de Mi Note'un halefi duyurmaya hazırlanıyor. Xiaomi Mi Note 2 adını alması beklenen cihazın üç farklı versiyona sahip olacağı iddia ediliyor. İddialar doğruysa,  uzun zamandır geliştirme çalışmalarına devam edilen Xiaomi Mi Note 2,  önümüzdeki bir kaç ay içinde gün yüzüne çıkabilir. 
Gelen bilgilere göre Xiaomi Mi Note 2,  beklentilerin aksine farklı donanım özelliklerine sahip üç farklı versiyonda gelecek. Standart Xiaomi Mi Note 2 modelinin tek lensli arka kamera,  HİFİ ses chipi ve diğer modellerle benzer hızlı şarj özelliğine sahip olacak. 
İkinci Xiaomi Mi Note 2 modeli ise daha üst seviyede olacak ve dual kamera özelliği,  super hızlı şarj teknolojisine ve  HİFİ ses chipine sahip olacak. 
Xiaomi Mi Note 2 serisinin en üst versiyonu ise Samsung'un Edge serisi akıllı telefonlarında kullanılan kavisli ekranla gelecek. Bu model de diğer iki versiyonda olduğu gibi Super hızlı şarj özelliğine ve daha üst seviye bir Hi-Fi ses chipine sahip olacak. 
Bu bilgileri aktaran kaynak ne yazıkki "HİFİ ses chipi" ve "Super hızlı şarj" gibi özelliklerini ne anlama geldiğini belirten detayları paylaşmadı. Bu yüzden şu anda bu özelliklerle ilgili herhangi bir tahminde bulunmak çok doğru değil. Açık olan bir şey varsa Mi Note 2,  Mi Note gibi üst seviye bir akıllı telefon olacak ve dual Edge kavisli ekranı ile Samsung'un Galaxy Note 7 cihazına rakip olmaya aday görünüyor. 
Xiaomi Mi Note 2 versiyonları içinde en azından üst modelin 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD bir ekrana sship olması bekleniyor. İşlemci tarafında ise Snapdragon 820 ya da 823 yonga setine yer verilmesi beklenen cihazın, 6GB RAM'e sahip olacağını tahmin ediyoruz. 
Kaynak: Maxicep
Benzer Yayınlar

0 yorum: