miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi, akıllı telefonlarına bootloader kilidi koymaya başladı

Xiaomi, akıllı telefonlarına bootloader kilidi koymaya başladı

Telefonlarına bağımsız ROM kurmak isteyenlerin ilk adımı olan bootloader kilidi, kapalı olarak geldiği takdirde can sıkabiliyor. Xiaomi bazı modellerinde bootloader kilidini kapatıyor.

Fiyat-performans şampiyonu telefonlarla, milyonlarca tüketicinin gönlünü fetheden Xiaomi, konu geliştiricilere gelince aynı fetihleri gerçekleştiremiyor. Firmanın son hamlesi, bağımsız ROM kurmayı seven akıllı telefon kullanıcılarını oldukça kızdıracak. 

Bir süre önce MIUI 7 arayüzünün dağıtımına başlayan Xiaomi, Redmi Note 3 modelinin güncelleme ile birlikte bootloader kilidi kapalı hale geleceğini açıkladı. Bu modelin ardından Xiaomi Mi4c ve Xiaomi Mi Note Pro modellerinde de bootloader kilidinin kapatılması planlanıyor. 

Kullanıcının kişisel verilerini güvenlik altına almak için yapıldığı belirtilen bu hamlenin aslında tek bir anlamı var: Kullanıcılar artık cihazlarına bağımsız ROM kurmak istediklerinde, bootloader kilidini açacak bir kod edinmek zorunda. Peki bu kod nasıl edinilecek? Kullanıcılar, kod için bireysel başvuru yapacaklar ve Xiaomi geliştiricileri, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra kısa mesaj ile bu kodu gönderecekler. Tabii bu süreç, 21 güne kadar çıkabilecek. 

Xiaomi'nin bu kararından sonra forumlarda sayısız eleştiri gelmeye başladı. Bazı aciliyeti olan durumlarda kullanıcıların 21 güne kadar beklemek zorunda olması hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca Xiaomi'nin Diamond üyelerinin çok daha kısa sürede kod alabilecek olması, öfkeyi artıran diğer bir faktör. 

Benzer Yayınlar

0 yorum: